De grondstoffen voor het deeg worden volautomatisch afgewogen en op de juiste temperatuur bij elkaar in de deegkuip gestort. Daarna wordt de deegkuip door een rijdende robot uit het weegpunt gehaald om naar de kneder gebracht te worden. Eenmaal in de kneder wordt er door de computer bepaald of en wanneer het deeg gekneed moet worden. De computer zorgt er dan ook voor dat het deeg altijd op de juiste tijd klaar is om verder verwerkt te worden. De deegtemperatuur kunnen wij op 0,1 graad Celsius nauwkeurig regelen.
Bakkerij Amstelveld B.V. is sinds 8 juni 1998 gevestigd op de huidige locatie Voor die tijd zat de bakkerij aan het randje van de binnenstad in Amsterdam. Dit was natuurlijk geen locatie om door te groeien en met de tijd mee te gaan. Vandaar dat de bakkerij verhuisd is naar industrieterrein Amstel Business Park Oost. Nog steeds vlakbij het centrum maar toch alle ruimte om door te groeien en om de verkeersstroom in goede banen te leiden. De huidige locatie is ongeveer 5000 vierkante meter groot. Ruimte genoeg om in de toekomst nog door te kunnen groeien.